ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2105019255 - 6947062650 Κώστα Βάρναλη 69 - Πετρούπολη
ΩΡΕΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: Δευτ - Παρ 17:00 - 20:30 · Κλείσε Ραντεβού

Οι υπηρεσίες του ιατρείου

Παθολογικό Ιατρείο
Εφαρμογή μεθόδου συνολικής διαχείρησης του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας Eurodiet® link
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Σύμβαση με το Υπουργείο Συγκοινωνιών για έκδοση ιατρικής βεβαίωσης για έκδοση/ανανέωση διπλώματος οδήγησης
Πιστοποιητικά υγείας

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Εκτίμηση βασικού μεταβολισμού

• Το γρήγορο τεστ Στρεπτόκοκκου (Strep Test) χρησιμοποιείται για να ελέγξει την παρουσία των βήτα αιμολυτικών Στρεπτόκοκκων της ομάδας Α σε φαρυγγικά επιχρίσματα.
• Η λοίμωξη που προκαλούν αυτοί οι μικροοργανισμοί (Streptococcus pyogenes) είναι συνήθως εύκολα θεραπεύσιμη με αντιβιοτικά. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως ο ρευματικός πυρετός και η μεταστρεπτοκοκκική σπειραματονεφρίτιδα. Ο έλεγχος για την παρουσία των Στρεπτοκόκκων είναι επίσης χρήσιμος γιατί επιτρέπει στο γιατρό να αποφύγει την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών για λοιμώξεις που οφείλονται ιούς, μειώνοντας έτσι τη συχνότητα εμφάνισης ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά.
• Το γρήγορο τεστ Στρεπτόκοκκου έχει ειδικότητα και ευαισθησία περίπου 98% και 95% αντίστοιχα.

Το CRP test είναι ένα ημιποσοτικό τεστ που ανιχνεύει αυξημένα επίπεδα CRP στο αίμα, ορό ή πλάσμα.

  1. Η CRP αυξάνεται ταχέως σε φλεγμονή, λοίμωξη, τραύμα και μειώνεται επίσης ταχέως μετά τη λύση ή την αντιμετώπιση της αιτίας.
  2. Παρέχει την δυνατότητα διαχωρισμού ιογενούς (δεν υπάρχει αύξηση CRP) και βακτηριακής (σημαντική αύξηση CRP) λοίμωξης.
  3. Το τεστ βοηθά στην ταχύτατη διάγνωση (εντός 5 λεπτών) και στην έναρξη αρμόζουσας θεραπείας.
  4. Συμβάλλει στο γρήγορο έλεγχο θεραπείας (αποτελεσματικότητα αντιβιοτικού).

Η εξέταση ενός αγγείου με υπερηχογραφία ροής Doppler δίνει πληροφορίες για τη ροή του αίματος μέσα στο αγγείο που εξετάζεται. Με το φορητό Doppler μπορεί γενικά να γίνει μελέτη σχετικά επιφανειακών αρτηριών των άνω και κάτω άκρων, ώστε να ελεγχθεί η ποιότητα της αρτηριακής ροής με βάση το σήμα και να γίνει μέτρηση του σφυροβραχιόνιου δείκτη πίεσης (ankle-brachial pressure index, ABPI).

Η HbA1c αντανακλά το μέσο επίπεδο γλυκόζης στο αίμα για 2-3 μήνες πριν την εξέταση. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη και του επιπέδου γλυκόζης που υπάρχει στο αίμα.


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/customer/www/pathologiko-iatreio.gr/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177